Rouveen pakt ouderwets de fiets in: Le Tour de Boer.

Geen ultra-lichte carbon fietsen, maar het oerdegelijke stalen ros met de dikke banden. Geen ingewikkelde derailleurs, maar slechts twee tandwielen en een ketting. Zoals de boeren van weleer de wegen trotseerden, zullen de deelnemers het moeten doen met fietsen zonder versnelling of andere hulpmiddelen.

Geen nieuwerwetse fratsen dus, maar het ouderwetse stoempwerk en als doping is slechts een bord pannekoeken met spek en stroop toegestaan.

In deze wielerronde geen Alpentoppen of reuzen uit de Pyreneeen, maar een tocht door het laagveen. Fietsen over een gevarieerd parcours van klinkers, asfalt, beton en keien het zit allemaal in deze wielerronde verweven. Een deel van het parcours kan de gelijkenis met Parijs-Roubaix, moeiteloos weerstaan en een finish op de Rouveense Champs-Elysees is waar iedereen van droomt.

Er wordt natuurlijk gestreden voor de eer en glorie en er zijn prijzen te verdienen voor snelheid, maar ook voor de originaliteit. Dus wees creatief met fiets en outfit!!

Iedereen in het bezit van een fiets zonder versnellingen kan zich vanaf 17:30 uur inschrijven bij start/finish op het Kerkplein te Rouveen. Rond 19.00 uur zal het peloton van start gaan.

Na afloop van de rit en is iedereen welkom bij de boerbecue op het Kerkplein en staat er nog een leuke activiteit op het programma.

le tour de boer 2016

 

Comite Zonuendan bestaat uit een groep dorpsgenoten, die de lokale plattelandscultuur wil promoten en cultureel erfgoed behouden. Meer informatie over Le Tour de Boer en andere activiteiten van Comité Zonuendan kunt u vinden op www.zonuendan.com